Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


19.08.2017. / 23:25h Politika - Bakir Izetbegović

Vučić popravlja odnose koliko je moguće

 Vučić popravlja odnose koliko je moguće
Naši su razgovori otvoreni i jasni, ide se u drž problema, razgovarat ćemo vjerovatno i o tome delikatnom pitanju. Mislim da općenito gospodin Vučić popravlja odnose koliko je moguće, relaksira atmosferu, radi koliko može i sa nama. Mislim da će sa njim biti napretka u vremenu koje je pred nama. Koliko će to brzo ići ne zavisi samo od gospodina Vučića nego od mnogih, kazao je za TV1 član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović komentarićući najavljenu posjetu predsjednika Srbije Sarajevu.

Izetbegović se osvrnuo i na deklaraciju o kojoj je posljednjih dana bilo mnogo govora kazavši da još uvijek nije poznat sadržaj te deklaracija, ali da sve što se radi sa Dodikom obzirom na politku koju Dodik provodi donosi jedan taman ton.

"Ne znamo njen sadržaj, ali samo prisustvo Milorada Dodika baca sijenku na to. Šta god da radite sa Dodikom, sa ovakvom njegovom retorikom naprosto donosi jedan taman ton. Ne znamo sadržaj, nije definisan, rano je govoriti o njemu ali ono što ne bi išlo da se takva deklaracija usvaja u NS RS jer ta skupština pripada kompletnom narodu koji živi u RS-u i Bošnjacima, i Hrvatima i ostalima i ne mogu se samo srpske stvari usvajati i razmatrati", rekao je Izetbegović.

(Vijesti.ba)