Sarajevo 3 °C Ponedjeljak 19.03.


10.08.2017. / 13:33h Politika - Posjetila SIPA-u

Cormack: Uspješna saradnja i partnerski odnos u borbi protiv terorizma

Cormack: Uspješna saradnja i partnerski odnos u borbi protiv terorizma
Ambasadorica SAD u BiH Nj.E. Maureen E. Cormack posjetila je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastala se sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.

Na sastanku je razgovarano o radu SIPA-e i aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu, te modalitetima efikasnog suprotstavljanja ovim izazovima, s akcentom na borbu protiv terorizma kao globalne prijetnje. Posebno je istaknuta dosadašnja uspješna saradnja i partnerski odnos u borbi protiv terorizma, kao i raznih vidova organiziranog kriminala.

Razgovarano je o modalitetima buduće saradnje kroz blagovremenu razmjenu sigurnosno interesantnih saznanja i informacija, te organiziranje raznih vidova obuka i edukacija u cilju jačanja istražnih kapaciteta SIPA-e.

Direktor SIPA-e zahvalio se na podršci koju je Vlada SAD pružila SIPA-i u proteklom periodu organiziranjem specijalističkih obuka za istražitelje SIPA-e, doniranjem savremene opreme i na druge načine, što se odrazilo na ukupni kvalitet rada SIPA-e.

Ambasadorica Cormack rekla je da Vlada SAD i u budućnosti stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još