Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


09.08.2017. / 17:42h Regija - Hrvatska

Požar na području Klisa prijeti kućama

Požar na području Klisa prijeti kućama
U srijedu poslijepodne buknuo je požar uz brzu cestu Klis-Kosa, sjeverno od Splita te se širi u pravcu kuća pri čemu vatrena stihija zahvaća nisko raslinje, maslinike i okućnice, doznaje se od kliških vatrogasaca.

"Vatrena stihija bila se približila kućama u zaseoku Bubići ali su je vatrogasci na tom mjestu zaustavili, no vatra se u drugim smjerovima kreće također prema naseljenim dijelovima te zahvaća maslinike, okućnice," rekao je za Hinu predsjednik DVD Klis Miroslav Boban.

U gašenju požara, kako se doznaje od vatrogasaca, sudjeluju sve raspoložive vatrogasne snage, iz Splita, Omiša, Kaštela i Trogira a u pomoć su u poslijepodnevnim satima pristigli i kanaderi.

"Požar je dosta velik i na nekim mjestima kuće su ugrožene," rekao je zamjenik vatrogasnog županijskog splitsko-dalmatinskog zapovjednika Božo Delić.

Zbog požara je zatvorena za promet  zatvorena brza cesta Soli-Klis te županijska cesta Trilj-Bisko, izvijestila je poslijepodne splitsko-dalmatinska policija.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!