Sarajevo 3 °C Subota 24.03.


08.08.2017. / 22:39h Loš - "Maleševiću treba novi automobil"

Ministar na civarama

Ministar na civarama
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je ministru prosvjete RS-a Danetu Maleševiću potreban novi službeni automobil, ocjenjujući da "neće ići u tačkama (civarama), kako to smatra opozicija u Republici Srpskoj".

- Kada oni osiguraju da se ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i ostali ministri u Vijeću ministara voze tačkama i biciklima, onda će i ministri u Vladi RS činiti isto - kazao je Dodik, komentirajući proteste građana u Banjoj Luci povodom odluke ministra Maleševića da zatvori 15 područnih škola i da kupi novi skupocjeni službeni automobil.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović istaknula je da je ministar Malešević trebalo da nabavi novi automobil, podsjetivši da je Vlada RS-a ranije donijela zaključak da automobili koji su kupljeni prije 2010. godine idu u proces zamjene.

 

(Vijesti.ba)
 


Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak