Sarajevo -1 °C Utorak 20.03.


06.08.2017. / 22:16h Komentari - Srđan Puhalo

Niko više nije siguran?

Niko više nije siguran?
Prvo su uhapsili bivšeg zamjenika pravobranioca RS-a zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa spornom prodajom zemljišta Poljoprivredne škole na atraktivnoj lokaciji u Banjoj Luci. Onda je uhapšen i Borislav Jeličić, zamjenik pravobranioca Republike Srpske uhapšen zbog iste stvari. Potom je uhapšen, pa ubrzo pušten i prnjavorski tajkun Petar Dušanić zbog sprečavanja rušenje jednog dijela Autobuske stanice u Prnjavoru.

Rekao bi čovjek da je u Republici Srpskoj zaživila pravna država, da više nema nedodirljivih, ali ne treba biti naivan, u pitanju je nešto mnogo ozbiljnije.
 
Na brodu Republika Srpska sve je više rupa koju ni partijska disciplina SNSD-a, ni autoritet Milorada Dodika, ni RTRS sa svojim informativnim bajkama i uvoznim analitičarima, ni fabrikovanje zavjera Soroša, napadi Izetbegovića, više ne mogu da skrenu pažnju sa sve lošije ekonomske, demografske, socijalne i mentalne situacije u Republici Srpskoj.
 
Vlastima u Republici Srpskoj je potrebno nešto novo da zamajavaju Srba koji su riješili da ostanu  i odlučili su da se pozabave borbom protiv kriminala i korupcije.
 
Sirotinja voli kada bogati plaču, kada moćni pate, kada se tajkuni valjaju u blatu. Nema od toga sirotinja nikakve konkretne koristi, nema ni društvo, ali ima vlast. Jer nudi nam nešto novo, nešto što narod odavno želi i mašta o tome.
 
Naravno, o poljoprivrednoj školi se odavno priča i po medijima, po Narodnoj skupštini Republike Srpske i banjalučkoj čaršiji i teško je povjerovati da je o tome policija i tužilaštvo tek nedavno saznala, a što se tiče nelegalne gradnje Dušanić je samo „jedna slamka među vihorove“.
 
Još je teže povjerovati da o svemu ovome nije znao vrh SNSD-a i vlast grada Banjaluke, jer u pitanju su desetine miliona KM.
 
Ipak, ovim hapšenjima postiže se mongo toga:
 
• Pravi se privid funkcionisanja pravne države,
 
• Vlast kontroliše štetu i kontrolišući aktivnosti i informacije policije i tužilaštva kontroliše javno mnjenje u Republici Srpskoj,
 
• Šalje se poruka tajkunima i partijskim biznismenima da budu mirni i lojalni ma koliko bili nezadovoljni,
 
• Šalje se poruka članovima partije da se ne isplati buniti i da se od njih očekuje bezuslovna poslušnost.
 
Jer više niko nije siguran u odbrani Milorada Dodika.

 

Stavovi izneseni u tekstu odražavaju mišljenje autora teksta, a ne nužno i stavove Portala.

(Frontal.ba)


Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još