Sarajevo -2 °C Petak 23.03.


21.07.2017. / 00:02h Loš - Odredila "prioritete"

Željka Cvijanović

Željka Cvijanović
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjoj Luci da je Vlada ranije donijela zaključak da svi automobili u Vladinom voznom parku kupljeni prije 2010., idu u postepenu zamjenu.

- To se i dešava - rekla je ona i navela da su troškovi za zamjenu tih vozila, starih oko sedam godina, “opravdani”.

Na pitanje da li će Vlada RS-a osigurati helikopter za pomoć u gašenju požara, koji su proteklih dana nanijeli velike štete u Ljubinju, podsjetila je da je Vlada ranije iskazala namjeru da se osigura “multifunkcionalni” helikopter, ali da su naišli na kritike tokom rasprave o tom pitanju.

- To nije helikopter kojim će se 'vozati' funkcioneri, već bi upravo reagirao u takvim i drugim kriznim situacijama. Kada se dogodi požar pitaju što nemamo helikopter, a kada hoćemo da ga nabavimo, kažu to da se vi 'vozate' - rekla je Cvijanović uz uvjerenje da će biti nabavljen helikopter i za gašenje požara.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak