Sarajevo 25 °C Utorak 24.04.


17.07.2017. / 23:05h Dobar - Pozvao Bošnjake na historijsko pomirenje

Dragane, Bog ti dao zdravlja ...

Dragane, Bog ti dao zdravlja ...
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine poslao je sa današnje pres-konferencije poruku i apel svim narodima u BiH, a posebno Bošnjacima.

"Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sjednemo i napravimo historijsko pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, da radimo na tome, da uspostavimo uređenje i sisteme koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde", kazao je Mektić.

On je pozvao Bošnjake da se definišu projekti koji će omogućiti razvoj države, a ne da se pravi pakt kako srušiti Obavještajno-sigurnosnu agenciju, dignuti poreze...

"Pozivam Bošnjake da sjednemo, razgovaramo, pregovaramo, smirimo situaciju i da idemo dalje. Hoće li to nekome odgovarati ili ne? Naša je sudbina da živimo ovdje, da živimo kao ljudi, zajedno se razvijamo, a ne da živimo u stanju nacionalističke i ratnohuškačke retorike", naveo je Mektić.


"Dragane, Bog ti dao zdravlje i dug život zbog ovih iskrenih i dobronamjernih riječi...Ljudi,konačno je vrijeme da spasimo svoju državu i da podržimo iskrene i sposobne ljude koji vole Domovinu ma koje vjere i nacije bili...Aktivno se uključimo u zdrave projekte uz demokratske mehanizme da napravimo red u jednoj od najljepših zemalja na planeti...Neka nam Bog pomogne", stoji u jednom od komentara naših čitaoca.

1

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak