Sarajevo -1 °C Subota 24.02.


17.07.2017. / 16:11h BiH - VSTVBiH

Odluka u disciplinskom postupku protiv Salihovića još nije donesena

Odluka u disciplinskom postupku protiv Salihovića još nije donesena
Odluka Prvostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) u disciplinskom predmetu protiv suspendovanog glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića još nije donesena, saznaje Fena u Vijeću.

U VSTV-u, međutim, nisu mogli precizirati kada će ta odluka biti donesena, mada bi to, sudeći prema ranijim najavama, trebalo uslijediti ovih dana.  

Naime, prvostepeni disciplinski postupak protiv Salihovića okončan je 16. juna, kada je rečeno da će odluka u ovom predmetu biti donesena u roku do mjesec dana.

Ured disciplinskog tužitelja (UDT) Salihovića tereti da je propustio da traži svoje izuzeće u predmetima kada je postojao sukob interesa, da se upustio u neprimjerene kontakte sa sudijom ili strankama u postupku te da je osobama koje nisu zakonom ovlaštene omogućio vršenje dužnosti tužitelja, kao i da se miješao u postupanje sudije ili tužitelja.

Među prekršajima je navedeno i namjerno davanje lažne ili nedovoljne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto, disciplinskim stvarima, pitanjima unapređenja i napredovanja u službi ili bilo kojim drugim pitanjima koja su u nadležnosti VSTV-a, te da je svojim ponašanjem doveo u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet Tužiteljstva BiH.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!