17.07.2017. / 10:34h Politika - Premijerka RS

Cvijanović: RS ima pravo da organizuje referendume

Cvijanović: RS ima pravo da organizuje referendume
Komisija za referendum se ponašala u skladu sa zakonom, ustavom i zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, oni su obavljali svoj zadatak i ne vidim odgovornost nijednog pojedinca - rekla je premijerka manjeg bh.entiteta Željka Cvijanović u Chicagu komentirajući optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsjednika i tri člana Republičke komisije zbog, kako je navedeno, neizvršavanja odluke Ustavnog suda BiH u vezi sa referendumom o danu RS.

Cvijanović je ocijenila da komisija nije ni trebalo da bude predmet posmatranja Tužilaštva BiH i da je BiH ušla u fazu velikog cirkusa.

- Skeptična sam zbog ambijenta u BiH jer neki iz međunarodne zajednice su bili veoma zainteresirami da se vode sudski procesi protiv svih nas koji smo imali veze sa referendumom - rekla je Cvijanović.

Ona je zaključila da RS ima pravo da organizuje referendume jer građani imaju pravo da se izjašnjavaju o svim pitanjima vezanim za život i RS i dodala da je cijela priča o podizanju optužnice - lakrdija.

(Vijesti.ba / Avaz)


Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još