Sarajevo 20 °C Utorak 24.04.


16.07.2017. / 23:35h BiH - Anketa Vijesti.ba

Pitamo vas: "Po kojem konceptu BiH treba urediti kao državu ?"

Pitamo vas:
Set zakona o povećanju akciza na naftu i naftne derivate izazvao je velike turbulencije na političkoj sceni u BiH. Ova zakonska rješenja, kojima je predviđeno povećanje akciza na naftu i naftne derivate za 15 feninga po litru, četiri puta su razmatrana u državnom Parlamentu. Ukoliko se pomenuti set zakona ponovo nađe na dnevnom redu, akcize će biti povećane zbog krpljenja budžetskih rupa, pokazala je anketa portala Vijesti.ba.

Naime, portal Vijesti.ba u prethodnim danima proveo je anketu među svojim posjetiocima na pitanje "Vjerujete li da će u konačnici biti usvojeno povećanje akciza"

anketa-akcize-cms

Rezultati ankete pokazali su da 46,26 posto ispitanika smatra da će akcize biti povećane zbog krpljenja budžetskih rupa. Da se vlast neće odlučiti na povećanje akciza jer je to dodatni namet građanima misli 30, 49 ispitanika. Njih 19, 54 smatra da će akcize biti povećanje zbog putne infrastrukture. O mogućem povećanju akciza 3,72 posto ispitanika nema stav.

U novoj anketi pitamo vas: "BiH treba urediti kao državu po kojem konceptu?"

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još