Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


15.07.2017. / 22:52h Crna hronika - Teška noć pred vatrogascima

Mostar: Požar se širi prema naselju Opine, kritično i na Fortici

Mostar: Požar se širi prema naselju Opine, kritično i na Fortici
Požar koji je planuo u kasnim poslijepodnevnim satima iznad mostarskog naselja Luka nošen sjevernim vjetrom širi se prema jugu, iznad naselja Tekija, prema Opinama.

Mostarski vatrogasci trenutno ipak ne gase požar iznad naselja Opine, već su sve snage na Fortici i na novom požaru koji se pojavio u Hodbini, pokraj nekadašnjih staklenika.
 
"Kad su naši ljudi zadnji put bili u Opinama požar je bio na 400 ili 500 metara od kuća, sve ljudstva što imamo sad su na kritičnijim mjestima, na Fortici gdje su cijeli dan i u Hodbini gdje se pojavio novi požar", kazali su nam iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.
 
Požar iznad grada koji se širi u mostarskoj mračnoj noći dobiva dodatnu dimenziju, ali vatrogasci kažu da ne bi trebalo biti mjesta panici.
 
Ipak, mještani ne mogu imati mirnu noć kada znaju da je vatrena stihija svega nekoliko stotina metara iznad njihovih kuća.
 
Mostar, ali i drugi dijelovi Hercegovine psoljednjih nekoliko dana bore se sa velikim brojem požara, kojima blagi povjetarac pogoduje i stvara nove nevolje vatrogascima, a večerenjim satima počela je da puše sve jača bura.

 

(Vijesti.ba / Klix)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!