15.07.2017. / 11:58h Regija - 22. godišnjica genocida

U Skupštini Srbije svi su šutili i slušali Sandžakliju što priča o Bošnjacima i Srebrenici

U Skupštini Srbije svi su šutili i slušali Sandžakliju što priča o Bošnjacima i Srebrenici
Prije četiri dana obilježene su 22. godine od genocida u Srebrenici. Na sjednici Skupštine Srbije Enis Imamović, poslanik, osudio je i kritikovao odluku da nema niti jedne jedine stavke i osude genocida u Srebrenici.

Imamović je kazao kako je Evropski parlament 7. jula 2005. godine usvojio Rezoluciju o Srebrenici, čime je 11. juli proglašen Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

- Ovog 11. jula sve institucije i funkcioneri države Srbije, zemlje koja je kandidat za članstvo u EU su šutali. Niti jedna jedina riječ osude niti saučešča nije upućena žrtvama, porodicama žrtava, niti državi BiH. Kao čovjek i Bošnjački poslanik  i kao član ovog parlamenta ne mogu i neću dozvoliti da u parlamentu u kojem sjedim prođe bez ijedne jedine riječi osude genocida počinjenog u Srebrenici nad Bošnjacima - kazao je Imamović.

Pogledajte između ostalog šta je još rekao:

(Vijesti.ba / Avaz)


Komentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još