13.07.2017. / 21:52h Crna hronika - Provođenje istrage

Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za osumnjičene u akciji "Poligon"

Tužilaštvo ZDK zatražilo pritvor za osumnjičene u akciji
Kantonalno tužilaštvo/tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv četiri osumnjičene osobe u akciji "Poligon".

Za osobu S.A. zbog produženog krivičnog djela „primanja dara i drugih oblika koristi“ i „zloupotrebe položaja ili ovlaštenja“, za D.E. zbog krivičnog djela „primanje dara i drugih oblika koristi“ i krivičnog djela „neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja“, a za dvije uhapšene osobe B.N. i M. Đ. zbog krivičnog djela „primanje dara i drugih oblika koristi“.

U sklopu akcije „Poligon“ istražni policijski timovi jučer su, na osnovu naredbi, izvršili pretrese stanova, podrumskih prostorija i vozila za osumnjičene S.A, D.E. i B.N., a izvršeni isti pretresi i za osumnjičenu osobu M.Đ., koje uhapšeno danas. Prilikom jučerašnjeg pretresa prostora koje koristi osoba B.N.  policija je pronašla veće količine novca.

"Općinskom sudu u Zenici biti će upućen prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve osumnjičene", saopćila je javnosti stručna saradnica za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK Naila Muratović.  

U vezi akrije "Poligon" postupajući tužilac je pet mjeseci, uz tehničku podršku ovlaštenih osoba MUP-a ZDK i OSA BiH, provodio posebne istražne radnje, a sve u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja gore naznačenih krivičnih djela i osoba, koje su dovele do realizacije navedene akcije, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.      

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!