Sarajevo 25.8 °C Srijeda 25.04.


19.06.2017. / 16:55h BiH - Sjednica u Mostaru

UO UINO-a za rješavanje dugogodišnjeg problema oduzetih vozila

UO UINO-a  za rješavanje dugogodišnjeg problema oduzetih vozila
Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH je na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru prihvatio informaciju koja se odnosi na rješavanje pitanja pravosnažno oduzetih motornih vozila.

Razmatrajući ovu informaciju UO UINO imao je u vidu da je riječ o dugogodišnjem problemu, koji ima i negativne financijske posljedice, te je prihvaćen prijedlog  Uprave, koji će biti upućena Vijeću ministara, kako bi dio posla obavilo resorno Ministasrtvo transporta i komunikacija u procjenama tehničke ispravnosti vozila i oslobađanja u procesu homlogizacije.

UO UIO nije danas podržao inicijativu Federalne gospodarske komore o izumjeni Zakona o PDV-u koja se odnosila na oslobađanje obveza plaćanja PDV-a na kamatu u financijskom lizingu jer su analize Uprave pokazale da je to neopravdano.

Članovi UO UIO usvojili su danas usuglašeni Pravilnik o obliku i sadržaju službene iskaznice i značke uposlenih u UINO.

UO UIO danas je razmatrao i informaciju o razlozima nekorištenja doniranih skenera iz Kine, te će ova informacija biti dostavljena i Vijeću ministara BiH kako bi se riješile eventualne administartivne barijere kod preuzimanja i korištenja vrijednih donacija.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!