19.06.2017. / 15:55h BiH - Sarajevo

Vatrogasci nezadovoljni zbog ukidanja dodatka na posebne uslove rada

Vatrogasci nezadovoljni zbog ukidanja dodatka na posebne uslove rada
Nekoliko sindikalnih organizacija vatrogasaca iz Federacije Bosne i Hercegovine, koje su danas u Sarajevu održale sastanak, neprihvatljivim smatraju ukidanje dodatka na posebne uslove rada u visini od 30 posto u izmjenama Zakona zaštite od požara i vatrogastva.

Time su, tvrdi predsjednik Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo Armin Hrelja, vatrogasci izjednačeni s ljudima koji rade poslove u kancelarijama.

- Mi radimo opasan posao i razlikujemo se od administracije. Ovaj dodatak imaju svi vatrogasci u svijetu - naglasio je Hrelja.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da će tražiti sastanak s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem da razgovaraju i da zaustave ukidanje ovog člana iz zakona koji ih se tiče.

Sastaku su prisustvovali predstavnici Sindikalne organizacija PVBKS-a, Sindikalne organizacije PVB Tuzla, Sindikalne organizaciji Vatrogasaca grada Mostara i Samostalnog sindikata vatrogasaca Unsko-sanskog kantona.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!