Sarajevo 17.5 °C Četvrtak 26.04.


19.06.2017. / 15:46h BiH - Sarajevo

Hasečić sa reisom o aktivnostima povodom 25. godišnjice "Žive lomače"

Hasečić sa reisom o aktivnostima povodom 25. godišnjice
Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u posjetu primio predsjednicu Udruženja „Žena- žrtva rata“ Bakiru Hasečić.

Gospođa Hasečić je Reisu-l-ulemu informisala o aktivnostima udruženja i aktivnostima povodom obilježavanja dvadesetpete godišnjice od stravičnog zločina nad višegradskim Bošnjacima u kući Adema Omeragića u ul. Pionirska i kući Mehe Aljića na Bikavcu poznatim kao „Žive lomače“.

U znak sjećanja na žrtve Udruženje „Žena- žrtva rata“ će, 27.06.2017., sa preživjelim žrtvama, članovima porodica živo spaljenih civila Bošnjaka organizovati komemoraciju i učenje Tevhida za žrtve u Carevoj džamiji.

Ovom prilikom gospođa Hasečić je Reisu-l-ulemi uručila i primjerak knjige „Monografija o ratnom silovanju i seksualnom zlostavljanju u ratu u Bosni Hercegovini“.

 

(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!