19.06.2017. / 15:30h Politika - Susret s Vukičevićem

Čubrilović: Sačuvati stabilnost u RS-u i njen položaj u BiH

Čubrilović: Sačuvati stabilnost u RS-u i njen položaj u BiH
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je najvažnije sačuvati stabilnost u RS-u i njen položaj u okviru Bosne i Hecegovine, i da se svi procesi odvijaju na ustavan i zakonit način, uz poštivanje demokratske volje građana.

Tokom razgovarao s ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimirom Vukićevićem Čubrilović je istakao da je neophodno da proces evropskih integracija bude usklađen s Ustavom, da se sve aktivnosti sprovode u institucijama sistema i u redovnoj parlamentarnoj proceduri, kako bi se na odgovarajući način omogućila njihova primjena, saopćeno je iz entitetskog parlamenta.

Naglasio je i da Narodna skupština RS-a radi planiranom dinamikom, i u skladu s Poslovnikom i Programom rada, te da će, nakon završetka započete sjedince održati još jednu redovnu sjednicu, u drugoj polovini jula.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!