Sarajevo -2 °C Srijeda 21.03.


18.06.2017. / 15:17h Regija - Ivica Dačić

Beograd spreman na otvaranje mnogo više poglavlja

Beograd spreman na otvaranje mnogo više poglavlja
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je otvaranje nova dva poglavlja u pregovorima Beograda sa EU dobar znak, ali da je srpska strana spremna da se otvori mnogo više poglavlja.

"Malo smo i nezadovoljni što je riječ o samo dva. Bili smo spremni i na tri ili četiri. Mi smo u suštini spremni za otvaranje mnogo više poglavlja nego što u ovom trenutku dobijamo", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je dodao da je, ipak, pozitivno i dobro da postoji neka dinamika, jer je to pokazatelj koliko se institucije Srbije ozbiljno bave tom temom, prenijeli su beogradski mediji.

Dačić je naveo da nije bilo nekih posebnih uslovljavanja za dva nova poglavlja /29 koje se odnosi na carinsku uniju i 7 o pravima intelektualne svojine/, ali da postoji poglavlje 35 u kome je riječ o Kosovu i Metohiji, gdje se uvijek traži izvještaj o napretku u dijalogu.

"`Zeleno svjetlo` za dva nova poglavlja je svakako pozitivna činjenica, kao i to da nije bilo većih uslovljavanja, ali ne treba misliti da ih možda neće biti u budućnosti", rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija će uraditi "sve što je do nje", ali da je odluka na zemljama članicama EU.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još