Sarajevo 17.5 °C Četvrtak 26.04.


18.06.2017. / 11:32h Politika - Niz sastanaka sa zvaničnicima EU

Zvizdić sutra u Briselu

Zvizdić sutra u Briselu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić boravit će od 19. do 22. juna u Briselu gdje će prisustvovati sjednici Sjevernoatlantskog vijeća + Bosna i Hercegovina, Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET), te održati niz sastanaka sa zvaničnicima Evropske unije i Evropskog parlamenta.

Zvizdić će se u ponedjeljak, 19. juna, susresti sa evropskom komesarkom za transport Violetom Bulc, prisustvovati sjednici Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta (AFET)i, te imati odvojene susrete sa zastupnicima u Evropskom parlamentu Christianom Dan Predom, Toninom Piculom i Jozom Radošem.

U utorak, 20. juna, planiran je susret sa zamjenicom generalnog sekretara NATO saveza Rose Gottemoeller i prisustvovanje sjednici Sjevernoatlantskog vijeća + Bosna i Hercegovina, a u poslijepodnevnim satima susreti sa predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom i evropskim komesarom za okoliš, more i ribarstvo Karmenu Vellom.

Zvizdić će se u srijedu, 21. juna, susresti, u odvojenim susretima, sa zastupnicima Evropskog parlamenta Francom Bogovičem, Jasenkom Selimovićem i Ivanom Jakovčićem, zatim Grupom prijatelja BiH u Evropskom parlamentu, kao i zastupnicima u Evropskom parlamentu iz Republike Slovenije. U poslijepodnevnim satima planiran je i susret sa evropskim komesarom za proširenje i politike susjedstva Johannesom Hahnom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


(Vijesti.ba / FENA)