Sarajevo 7 °C Nedjelja 18.03.


17.06.2017. / 16:47h Fudbal - BHT Premijer liga BiH

Sloboda zatražila očitovnje NS BiH o "slučaju Zec"

Sloboda zatražila očitovnje NS BiH o
Čelnici Slobode obavijestili su NS BiH o kršenju sporazuma od strane Asima Zeca, igrača koji je unatoč preliminarnom potpisu novog ugovora sa tuzlanskim premijerligašem prešao u Željezničar.

- Poslali smo sporazum koji je u januaru potpisao Zec i obavezao se da će produžiti ugovor s nama za još šest mjeseci. Nakon toga nas je izigrao, a mi tražimo od Saveza da se očituje i opovrgne sumnje u dvostruke aršine koji se primjenjuju kada su u pitanju klubovi i advokati igrača u sporu – kaže predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Podsjetio je da je u postupku licenciranja Savez prihvatio sporazume o dugovanjima Slobode prema pojedinim igračima, iako su Tuzlaci dokazivali da se ne radi o izvršnim dokumentima.

- Ako su nama nametnuli obavezu izmirenja dugovanja četvorici igrača (Kostić, Mehidić, Fatić, Govedarica) na temelju sporazuma, nadamo se da će i u „slučaju Zec“ imati isti aršin i spriječiti njegovo registrovanje za Željezničar – kaže Mujkanović Feni.

Dodao je da, ukoliko Savez želi čiste račune na relaciji klubovi – igrači, onda treba ispoljiti jednake principe za sve i tako „presuđivati“.

- Sve do odlaska Sulejmana Krpića u Švedsku Asim Zec nije bio igrač od primarnog značaja za Slobodu. Trener Jagodić mu je pružio priliku, faktički je razigrao Zeca, a on se ponio nekorektno. Realno gledajući, kada bi se kojim slučajem vratio u Slobodu, pitanje je da li bi Zec imao mjesto u ekipi. Ko jednom iznevjeri, teško može dobiti novu priliku – smatra Mujkanović.

Prema spomenutom sporazumu, Sloboda je "amateru" Zecu za produžetak ugovora jamčila mjesečnu plaću od 2.500 maraka, dok bi u slučaju plasmana u Evopu dobio još 5.000 KM nagrade.

Koliko je trebao dobiti „na ruke“ za potpis novog ugovora, ostaje nepoznanica.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!