Sarajevo 25 °C Utorak 24.04.


17.06.2017. / 15:41h Regija - Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović: Na Horgošu zaplijenjeno 30 kilograma narkotika

Stefanović: Na Horgošu zaplijenjeno 30 kilograma narkotika
Policija Srbije je jutros zaplijenila 30 kilograma narkotika na graničnom prelazu Horgoš, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

"Carinici su bili iznenađeni količinom, a ovo je još jedna uspješna akcija policije protiv narko dilera i šverca droge u i ka našoj zemlji", rekao je Stefanović.

On je za TV Pink podsjetio da je u posljednje tri godine u Srbiji zaplijenjeno 10,2 tone narkotika. Stefanović je istakao da Srbija nije ključno tržište za drogu, ali da će se i najmanjem švercu stati na put.

"Srbija nije ključno tržište za narkotrafiking. Zapad je označen kao centar. Nama je interesantno da zaplijenimo svaki gram narkotika kako bi zaštitili našu djecu i građane", rekao je on.

Stefanović je pohvalio rad policije i istakao da nijedna kriminalna grupa ne može slobodno da djeluje u Srbiji.

"Ko danas u Srbiji može da kaže da je zaštićen, koja to kriminalna grupa može slobodno da djeluje? Mi smo krenuli u obračun sa svima. Od policije tražim oštro postupanje i da pritisnu sve te ljude", naveo je on. On je dodao da ne želi da dopusti da građani Srbije mogu da pomisle da neki narko diler može da radi šta želi.

"Mi smo insistirali i pooštrili zakon o ilegalnom nošenju oružja. Nije ovo divlja zemlje. Policija radi svoj posao i radiće ga još bolje", istakao je Stefanović.

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!