Sarajevo -2 °C Srijeda 21.03.


17.06.2017. / 15:14h Politika - Izborna skupština DNS-a

Pavić: Cilj jačanje Republike Srpske, ali i partije

Pavić: Cilj jačanje Republike Srpske, ali i partije
Predsjednik DNS-a Marko Pavić istakao je danas u Banjaluci da je cilj DNS-a odbrana interesa i jačanje Republike Srpske, ali i dalji napredak ove političke partije.

Pavić je u obraćanju delegatima na Izbornoj skupštini DNS-a u Banjaluci rekao da ta politička partija podržava Dejtonski mirovni sporazum, te da sa Republike Srpske na nivo BiH više ne smije biti prenošenja nadležnosti.

"DNS podržava Dejtonski mirovni sporazum u punom smislu i rijetko ili nikada nije glasao za prenos ovlaštenja sa Republike Srpske na nivo BiH", rekao je Pavić.

On smatra da je u narednom periodu potrebno vraćati ovlaštenja sa nivoa BiH na Republiku Srpsku.

"Opredjeljenje DNS-a jeste da postanemo član EU, ali ne po svaku cijenu. Ukoliko članstvo u bilo kojoj organizaciji podrazumijeva da se moramo odreći svog identiteta, onda takvo članstvo nećemo prihvatiti", dodao je Pavić.

On je naglasio da se DNS zalaže za sprovođenje značajnih infrastrukturnih projekata, razvoj privrede i dobrobit svih građana. Pavić je naveo da je jedan od prioriteta DNS-a odnos sa Srbijom, jer je ova zemlja matica srpskog naroda.

"Sa Srbijom želimo da imamo najbolje moguće odnose, gradimo mostove i spajamo ljude", rekao je Pavić.

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još