Sarajevo -2 °C Srijeda 21.03.


17.06.2017. / 14:46h Politika - Saopćenje za javnost

Lijanović: Čović i Dodik neka raspišu prijevremene izbore

Lijanović: Čović i Dodik neka raspišu prijevremene izbore
''I nakon jučerašnjeg, još jednog, sastanka Čovića i Dodika, zasnovanog na već ustaljenim poštapalicama ''mora se'', ''treba se'', ''vrijeme je'', a bez ikakvih konkretnih rješenja i zaključaka, stanovnicima u cijeloj BiH bačena je još jednom prašina u oči kako oni nešto rade i bore se za stanovnike BiH.

Njihove politike su prijetnja za našu domovinu i njihovim djelovanjem posljednjih više od 20 godina dovedeni smo u katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje u kojem se nalaze stanovnici BiH.

S obzirom da su se obojica složili kako parlamentarna većina na niovu BiH i FBiH ne postoji, što navodno otežava njihove namjere za dalji rad, napominjem ih da se uopšte, ne moraju ''snalaziti'', kako je to dvojac naveo, do narednih izbora 2018. godine u svom političkom djelovanju.

Zato Čoviča i Dodika pozivam da raspišu prijevremene izbore te da dopuste stanovnicima BiH da iskažu svoje demokratsko pravo i odluče da li im politike HDZ BiH i SNSD-a odgovaraju ili ne za budućnost. Sami će se uvjeriti da velika većina stanovnika FBiH i BiH ne podržava njihovu rušilačku politiku, koju provode po principu zavadi pa vladaj'', poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima 2018. godine Jerko Ivanković Lijanović nakon jučer održanog sastanka lidera HDZ-a BiH i SNSD, Dragana Čovića i Milorada Dodika u Banja Luci, navodi se u saopćenju stranke Radom za boljitak.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još