Sarajevo -2 °C Srijeda 21.03.


17.06.2017. / 14:21h Politika - Predsjednik Naše stranke

Kojović: Građani podržavaju inicijativu za direktan izbor gradonačelnika

Kojović: Građani podržavaju inicijativu za direktan izbor gradonačelnika
Rukovodstvo i članovi Naše stranke postavili su danas na ulicama sarajevskih gradskih općina štandove na kojim razgovaraju s građanima i traže njihovu podršku za inicijativu za direktan izbor gradonačelnika Sarajeva.

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je za Fenu da su zakonske prijedloge koji bi trebali omogućiti direktan izbor gradonačelnika i Gradskog vijeća već uputili u proceduru, a danas građanima žele objasniti taj prijedlog.

- Građani reaguju vrlo pozitivno na inicijativu, a interesantno je da mnogi nisu ni razmišljali o tome da trenutno ne postoji direktan izbor gradonačelnika, ali su svjesni da se to rješava dogovorom stranaka - rekao je Kojović.

Dodao je da navedena inicijativa predstavlja simboličan početak dekonstrukcije Dejtonskog sporazuma na racionalan i sistematski način koji žele da pokrenu iz Sarajeva.

Štandovi su postavljeni i u općinama Vogošća i Ilidža, gdje će među građanima biti provedena anketa o prijedlogu za institucionalno uključivanje tih općina u sastav Grada Sarajeva.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!