Sarajevo 17.5 °C Četvrtak 26.04.


12.06.2017. / 22:13h Loš - Radikalni srpski nacionalisti

Teror "Zavetnika"

Teror
Nekoliko članova "Zavetnika" uspjelo je da uđe u salu, u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma, ugasilo projektor te prekinulo prikazivanje filma, uz povike "Ovo je sramota!"

Članovi Srpskog sabora "Zavetnici" prekinuli su večeras u Medija centru u Novom Sadu projekciju filma "Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!", u kojem su srpska vojska i policija prikazani kao okupatori, a pripadnici oslobodilačke vojske Kosova (OVK) kao legitimni borci za slobodu.

"Zavetnici" su pozvali nadležne organe da ubuduće zabrane sve slične događaje koji imaju za cilj podrivanje ustavnog poretka Srbije i omalovažavanje srpskih žrtava.

Nekoliko članova "Zavetnika" uspjelo je da uđe u salu, u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma, ugasilo projektor te prekinulo prikazivanje filma, uz povike - "Ovo je sramota!", saopšteno je iz sabora "Zavetnici".

Član Glavnog odbora "Zavetnika" Vedran Ćosić pitao je organizatore: "Gdje je pravda za srpske žrtve, ko je odgovoran za čitave srpske porodice koje su ubijane i kidnapovane, kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji?"

U saopštenju se navodi da je u prvom redu u gledalištu bio predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, koji je "Zavetnicima" psovao majku i vrijeđao ih, nakon čega je nekoliko članova "Zavetnika" brutalno izbačeno iz sale.

Član Glavnog odbora "Zavetnika" Slobodan Jović rekao je novinarima uoči projekcije da je na djelu "pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamjena teza, gdje se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve".

Jović je naglasio da je film jedna vrsta promocije separatizma u Novom Sadu sa ciljem njegovog podsticanja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Projekcija filma, čiji je koproducent novinar Dinko Gruhonjić, trebalo je da bude održana u sjedištu Nezavisnog društva novinara Vojvodine, javlja Srna.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak