Sarajevo 16 °C Ponedjeljak 15.10.


11.06.2017. / 12:14h Fudbal - Dušan Bajević

Nećemo krivicu svaljivati samo na nas, ali se desila najgora moguća stvar

Nećemo krivicu svaljivati samo na nas, ali se desila najgora moguća stvar
Princ s Neretve, Duško Bajević, jedno od najvećih fudbalskih imena BiH i šire, prokomentarisao je za portal 24sata.info utakmicu između reprezentacija BiH i Grčke odigranu u petak na Bilinom polju u Zenici.

Nekih sat vremena pred početak utakmice Bajevića smo u društvu sa Seadom Kajtazom vidjeli kako ulazi na službeni ulaz Bilinog polja.
 
-Rezultat utakmice nam nikako ne odgovara jer nismo dobili ono što smo očekivali. Sada su nam bitno umanjene šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine i ne bih se dalje upuštao u ocjene oko rezultata i igre, rekao je Bajević. 
 
Njegovo viđenje incidenta koji se desio po završetku utakmice ispred ulaza u tunel bilo je tema razgovora.
 
-Na kraju se desilo ono što se nije smjelo desiti i ne vidim nikakav razlog da se sve završilo onako kako se završilo. To je veliki šamar za BiH i sad je na nama da vidimo šta ćemo raditi. Nećemo krivicu svaljivati samo na nas, ali ono nije trebalo. Ono je zadnja i najgora moguća stvar koja se mogla desiti, bio je jasan princ s Neretve.
 
Pitanje za Bajevića bilo je kakve se sankcije mogu očekivati iz sjedišta UEFA-e u Nyonu.
 
-Najbolje je da sačekamo, a vjerovatno ćemo se suočiti sa sankcijama. Trebamo iz ovoga naći pravo rješenje i pokušati da se to više nikada ne desi. Meni je žao što se ovo sve desilo i smatram da je to veoma loše s naše strane. Sada je sve stvar odgovornih ljudi u našem Savezu i trebamo svi sačekati reakciju UEFA-e, kategoričan je Bajević. 
 
Na pitanje da li su ga kontaktirali kolege novinari iz Grčke budući da je princ s Neretve jedno od najvećih fudbalskih imena u Grčkoj, odgovorio je:
 
-Nije me niko kontaktirao, ali sam malo pogledao njihove medije i vidim da se u gotovo svim grčkim medijima vrte ti snimci po završetku utakmice, rekao je Duško Bajević. 

 

(Vijesti.ba / 24sata.info)

 


Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još