Sarajevo 1 °C Ponedjeljak 19.03.


09.06.2017. / 18:22h Loš - "Evropske vrijednosti"

Kakve vrijednosti zastupa Evropski pokret !?

Kakve vrijednosti zastupa Evropski pokret !?
Dan poslije održavanja koncerta podrške ratnim zločincima hrvatski član Predsjedništva BiH Čović primio predstavnike Evropskog pokreta u BiH.

Čović u Sarajevu je primio izaslanstvo Europskog pokreta u kojem su bili predsjednik Predrag Praštalo, dopredsjednica Višnja Lončar, generalni tajnik Haris Plakalo i član rukovodstva organizacije Dinko Mujkić.

Praštalo je sa suradnicima informirao Čovića o aktivnostima i aktualnim projektima, kao što su Forum za poslovno lobiranje, te posebno obilježavanje Dana i mjeseca Europe u BiH 2017., koje će Europski pokret ove godine apsolutno prilagoditi društveno-političkim aktivnostima, kao potporu civilnog društva u procesu dobivanja kandidacijskog statusa za članstvo BiH u Europskoj uniji.

Čović je istaknuo značaj angažmana organizacija civilnog društva u razvoju društva u cjelini, a posebice u procesu EU integracija.

Evropski pokret bi javnosti trebao objasniti kakvu ulogu igraju organizacije civilinog društva poput organizacije "Hrvatsko srce nade" koja je potpomognuta HNS-om održala koncert podrške ratnim zločincima.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak