08.06.2017. / 11:12h Komentari - Gradimir Gojer

Fašistička zabrana: Zapisano u povodu sramne zabrane prosvjednoga skupa u Mostaru

Fašistička zabrana: Zapisano u povodu sramne zabrane prosvjednoga skupa u Mostaru
Danas se u Mostaru održava jedan od najsramnijih događaja u višestoljetnoj povjesti ovoga drevnog grada.Oni koji zastupaju fašističke teorije,rasnu i nacionalnu mržnju, koriste govor mržnje da njime šire šovinizam i protagoniraju nacionalizam kao temeljni svjetonazor, okupiće se da koncertom daju potporu onima koji su po prvostupanjskoj presudi krivi za tisuće ubijenih,protjeranih, raseljenih državljana Bosne i Hercegovine.

Taj sramni skup već su jasno osudili veleposlanici okupljeni u Vijeću za provedbu mira, brojni antifašisti i političke stranke bez nacionalnoga predznaka.Već sama činjenica da gradske vlasti Mostara dozvoljavaju skup potpore ljudima koji suosuđeni za zločinačke pothvate opasna je i za zajedničko življenje u Mostaru i Hercegovini razorna politička bomba bačena na ionako krhki mir i ovo stanje niti rata niti mira u Mostaru.

Ali onima koji sve ovo inspiriraju čineći sve građane Mostara taocima nacionalističke i klerofašističke politike otišli su u svojoj drskosti i korak dalje. Umjesto da zabrane koncert zbog nacionalističkog njegovoga karaktera i govora mržnje, kao što su to činili i čine odgovorni u visokorazvijenim zemljama Europe poput Holandije, Austrije, Švajcarske, Slovenije, Njemačke... usuđuju se zabraniti prosvjedni skup protiv sramnoga koncerta u Mostaru.

To pokazuje da se radi o zabrani koju donose fašisti zabranjujući okupljanje antifašistima.

Usred Europe,s početka dvadesetprvog stoljeća ne dozvoljava se antifašistima javno iskazati svoj antinacionalistički,antifašistički i patriotski bosanskohercegovački stav.
Ovo poprima preozbiljne dimenzije fašiziranja Mostara i fašističkoga terora nad građanima ovoga grada.Nelegitimni gradonačelnik i nacionalistički ostrašćena policija ne dopuštaju antifašistima da izraze protivljenje bezumnom skupu podrške haškim  uznicima.

Da li su to europske vrijednosti,dali se sa ovakovim nacionalističkim skupovima i fašističkim šikaniranjem antifašista ulazi u obitelj europskih država?
Sigurno ne.

Inspiratore današnjeg sramnog događaja treba procesuirati, kao što su i one koji u Hagu očekuju konačnu riječ međunarodnoga sudišta.Ali, za nastavak terora nad građanima Mostara nisu ništa manje odgovorni niti oni koji godinama partnerski dijele vlast i proračunskinovac mostarskih poreznih obveznika.Njihova šutnja na postupke fašista uMostaruitekako je znakovita.

Eto ih tamo.Pokazuju da se tek razlikuju po boji svojih nacionalističkih odora. Po mišljenju sigurno ne!

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i staove Portala

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još