30.05.2017. / 19:50h Muzika & Film - Nagrade dodijeljene najboljim

Festival dječije pjesme 'Majski cvijet' ponovo u Tuzli

Festival dječije pjesme 'Majski cvijet' ponovo u Tuzli
Festival dječije pjesme "Majski cvijet" ponovo se vratio u Tuzlu. Od više od 40 pristiglih takmičarskih kompozicija, mališani, izvođači, u festivalskom dijelu programa izveli su 12 odabranih.

Svoje muzičko umijeće i talenat predstavili su uz pratnju Gradskog dječijeg hora "Slavuj".
 
Dirigentica hora "Slavuj" Renata Bagarić rekla je da je žiri vrhunski odradio svoj posao i da su nagrade dodijeljene najboljim izvođačima, kako autorima tako i interpretatorima.
 
Prvu nagradu osvojila je Anastasija Popović iz Teslića, drugo mjesto pripalo je Dini Osmanoviću iz Tuzle, a treće Adili Odobašić iz Tuzle.
 
Dirigent, kompozitor i predsjednik žirija Mladen Matović naveo je da su se trudili da što više djece sa festivala ode zadovoljno, iako smatra da svi trebaju biti zadovoljni što su se predstavili na tako ozbiljnom festivalu.
 
Nagradu za najbolju muziku i aranžman osvojio je Igor Vukojević, a najbolji tekst napisao je Šimo Ešić. Diplomom za najmlađeg učesnika nagrađena je Zana Merdić, dok je najbolji scenski nastup imala Anastasija Popović.
 
Festival "Majski cvijet" prvi put je održan 1974., a njegovi osnivači bili su Šimo Ešić, Vinko Krajtmajer i Branislav Pero Štumpf. Danas, ovaj dugo očekivani, festivalski događaj obnovljen je na ideju Gradskog dječijeg hora "Slavuj" i dirigentice Renate Bagarić.

(Vijesti.ba / FENA)
 


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!