19.05.2017. / 22:12h SHOW - Šest nasljednika

Rodbina slavnog Princea naslijedit će 200 miliona dolara

Rodbina slavnog Princea naslijedit će 200 miliona dolara
Sudija u Minnesoti donio je odluku kojom će šest članova rodbine pokojnog muzičara Princea naslijediti njegov imetak. Radi se o 200 miliona dolara, a presuda je stigla više od godinu dana nakon pjevačeve smrti od predoziranja drogom.

Sudija Kevin Eide objavio je da Prince iza sebe nije ostavio testament te da su nasljednici njegovog bogatstva njegova sestra Tyka Nelson i petero rođaka - Sharon Nelson, Norrine Nelson, John Nelson, Omarr Baker i Alfred Jackson.

Više od 45 osoba tvrdilo je da imaju pravo na nasljedstvo, odnosno da su Princeove supruge, djeca ili rodbina, a neki od tih slučajeva pred sudom još nisu okončani.

Prince je preminuo 21. aprila 2016. godine slučajno se predoziravši drogom. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na oko 200 miliona dolara, ali se očekuje da će porezi "pojesti" polovinu tog iznosa.

Od njegove smrti kompleks studija Paisley Park pretvoren je u muzej i koncertnu dvoranu, prenosi Guardian.


(Vijesti.ba / Klix.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!