Sarajevo 11 °C Subota 17.03.


18.05.2017. / 19:47h Politika - Nakon poziva da se "pribere"

Govedarica: Razumijem Dodika, pretrpio je teške političke poraze

Govedarica: Razumijem Dodika, pretrpio je teške političke poraze
Predsjednik Srpske demokrtska stranka (SDS) Vukota Govedarica rekao da je lider SNSD-a Milorad Dodik s Bakirom Izetbegovićem u „prirodnoj koaliciji“ te da je krajnje vrijeme da zaustave strategiju „ja tebe referendumom, ti mene revizijom tužbe protiv Srbije“.

-Dodik i Izetbegović su u prirodnoj koaliciji, a to pokazuju zakoni o akcizama o osiguranju depozita, kojima su htjeli da građanima na leđa stave nove namete i uzmu nadležnosti RS u bankarstvu. Dodik je u Mostaru s Izetbegovićem sve to dogovorio i on je taj koji je svojevremeno prepričao sve telefonske razgovore s liderom SDA, tvrdi Govedarica.
 
Na poziv Dodika da se "uozbilji i pribere“, Govedarica je rekao da je lider SNSD-a „taj koji treba da se pribere“, te dodao da ga razumije, budući da je „Dodik pretrpio teške političke poraze i da su ovo njegovi teški politički trenuci“.
 
Predsjednik SDS-a je dodao da prima platu kao i svaki drugi građain RS-a i da ona „nije rezultat pljačke, kako to rade neki političari u RS“.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još