18.05.2017. / 17:16h Muzika & Film - Muzički centar Pavarotti

Mostar Blues & Rock Festival 21. i 22. jula

Mostar Blues & Rock Festival 21. i 22. jula
Petnaesto izdanje "Mostar Blues & Rock Festivala" održat će se 21. i 22. jula u Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru.

Smotru će otvoriti mostarska grupa "MoRS Blues Band", nakon čega će nastupiti američka grupa Jane Lee Hooker, koja će izvesti neke od najpoznatijih blues/rock covera, ali i nekoliko autorskih skladbi.
 
Nakon toga, predstavit će se grupa "Kepa & Free Spirits" iz Srbije koja će u potpuno novim, ali izvrsno urađenim aranžmanima prenijeti glazbenu ostavštinu grupe "Smak".
 
Drugi dan festivala, 22. jula, započet će u klupskom, blues ritmu, nastupom Mick Clarke Banda koji će prenijeti atmosferu britanskih pubova, nakon čega će nastupiti mostarska grupa "Malter Ego".
 
Petnaesto izdanje Festivala zatvorit će hrvatska grupa "Kojoti" koja je svojim djelovanjem obilježila rock scenu devedesetih, a čije se uspješnice pamte i danas.
 
Prodaja ulaznica vršit će se u Muzičkom centru Pavarotti na dan Festivala, a cijena dnevne ulaznice je 10 maraka, priopćili su organizatori.

 

(Vijesti.ba / FENA)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!