16.05.2017. / 18:25h Ekonomija - Novi Sad

FIPA-ina konferencija o ulaganju u poljoprivredno-prehrambeni sektor BiH

FIPA-ina konferencija o ulaganju u poljoprivredno-prehrambeni sektor BiH
Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA) i Razvojna agencija Srbije danas su organizirale panel o temi "Privlačenje direktnih stranih investicija u sektor poljoprivrede i proizvodnje hrane u BiH i Srbiju", u okviru Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Panel je otvorio direktor FIPA-e Gordan Milinić koji je istakao značaj poljoprivrede i proizvodnje hrane za ekonomski razvoj BiH te osnovne informacije o potencijalima za ulaganje u ovaj sektor, kao i o uslugama FIPA-e kao Agencije Vijeća ministara BiH.
 
Tokom panela, predstavnik FIPA-e održao je prezentaciju o osnovnim razlozima za ulaganje u BiH, karakteristikama sektora voća i povrća, stočarstva, mljekarstva, prerade mesa te predstavio i neke od raspoloživih investicijskih projekata za ulaganje, saopćeno je iz FIPA-e. 

 

(Vijesti.ba / FENA)

 


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!