15.05.2017. / 15:31h Ekonomija - Od 18. do 21. maja

Sve spremno za sajam privrede Tešanj 2017.

Sve spremno za sajam privrede Tešanj 2017.
Sve je spremno za sajam privrede Tešanj 2017., koji će biti održan od 18. do 21. maja u prostoru Distributivnog centra u Kraševu. Službeni partner Sajma je Savezna Republika Njemačka, a sudjelovanje je najavilo više od 200 izlagača.

Predsjednik Udruženja privrednika "Biznis centar Jelah, Tešanj" Edin Jabandžić kaže da je izložbeni prostor Sajma smješten na 4.000 m2 zatvorenog prostora i 10.000 m2 otvorenog prostora.
 
- Ove godine najavljen je rekordan broj izlagača iz BiH, ali i susjednih država. Osim izlagača, očekujemo i  brojne poslovne partnere, kao i građane. Smisao Sajma je naglasak na važnosti i potencijalu bh. ekonomije, velikom broju poslovnih susreta i novim ugovorima - kazao je.
 
Općinski načelnik Suad Huskić kaže da je sajam privrede za njih smotra ili festival poduzetništva. To je prilika da afirmiraju rad, pozitivne društvene vrijednosti i važnost ekonomije i ekonomskih tema.
 
- Odluka Ambasade SR Njemačke da bude partner našeg sajma je još jedno priznanje za napore koje svi mi u Tešnju ulažemo u jačanje ambijenta za privredni razvoj, ali i potvrda da smo određene rezultate postigli jer prihvatanje partnerstva dolazi od države čija je privreda prva u Evropi - istakao je.
 
Sajam, u tri dana trajanja, ima niz pratećih sadržaja (paneli, prezentacije i predstavljanja). Za drugi dan sajma planirana je Skupština Privredne komore Federacije BiH, koja je ujedno i partner Sajma.
 
- Zvanično otvorenje 13. Sajma privrede Tešanj 2017. je u četvrtak u 10.30 sati, a Sajam bi trebalo da otvore predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ambasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann, Doris Pack dugogodišnja parlamentarka u Evropskom parlamentu i predsjednica Odbora Evuropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu, te predsjednik Udruženja privrednika Edin Jabandžić "Biznis centar Jelah, Tešanj"- saopćili su organizatori. 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!