15.05.2017. / 10:46h Ekonomija - Rimini

FIPA predvodila 24 bh. kompanije na poljoprivrednom sajmu Macfrut 2017

FIPA predvodila 24 bh. kompanije na poljoprivrednom sajmu Macfrut 2017
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH - FIPA, je zajedno sa 36 predstavnika iz 24 bh. kompanije učestvovala na međunarodnom poljoprivrednom sajmu Macfrut 2017, koji je održan od 10. do 12.05. 2017. godine, u Riminiju, Italija.

Ovogodišnjem, 34. međunarodnom sajmu Macfrut 2017, prisustvovali su izlagači iz 40 zemalja svijeta sa pet kontinenata. Sajam je održavan u osam paviljona na površini od 50.000 m2. Sajam Macfrut je poljoprivredni sajam, koji je specijalizovan za sve segmente u lancu snabdjevanja voćem i povrćem. Macfrut platforma za poslovne sastanke, konferencije i ostale događaje omogućava učesnicima ne samo da ostvare poslovne kontakte već i da steknu nova znanja o međunarodnim iskustvima i dostignućima u poljoprivrednoj proizvodnji.
 
Predstavnici FIPA-a i bh. kompanija su ostvarili uspješne kontakte sa izlagačima na sajmu Macfrut 2017 . Pored B2B sastanaka, za učesnike sajma su organizovane demonstracije rada najmodernije poljoprivredne mehanizacije i logistička rješenja. Predstavnici FIPA-e i bh. kompanija su za dva dana obavili više od dvije stotine razgovora sa italijanskim kompanijama.
 
Italijanske kompanije su pokazale interesovanje za BiH, i u narednom periodu se očekuje ostvarivanje konkretne saradnje između italijanskih i bh. kompanija. Predstavnici FIPA-e su tokom sastanaka sa italijanskim kompanijama prezentovali mogućnosti za ulaganje u poljoprivredni sektor BiH.
 
Predstavnici bh. kompanija, koje je FIPA ove godine vodila na Macfrut, su zadovoljni ostvarenim kontaktima i izrazili su zahvalnost na izuzetnoj prilici koju im je FIPA omogućila, da posjete vodeći italijanski sajam poljoprivrede.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!