11.05.2017. / 19:04h Ekonomija - Međunarodni poljoprivredni sajam

Lukavački GIKIL na Novosadskom sajmu s najprodavanijim proizvodom KAN

Lukavački GIKIL na Novosadskom sajmu s najprodavanijim proizvodom KAN
''Global Ispat Koksna industrija'' (GIKIL) d.o.o. Lukavac na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predstavit će se sa svojom najprodavanijim proizvodom, đubrivom KAN.

Iz te kompanije poručuju da predstavljanjem na sajmovima stvaraju povoljan ambijent za jačanje, ali i širenje svoje tržišne pozicije.

- Uz visokokvalitetno đubrivo, lukavački KAN, koji je na ovim prostorima u širokoj i prepoznatljivoj upotrebi već 50 godina, nailazimo na posebno veliko interesovanje među poljoprivrednicima u Srbiji. Proteklih mjeseci kompanija je ostvarila rekordnu prodaju ovog proizvoda u zemlji domaćinu sajma, što dodatno govori u prilog veličini i značaju izvrsne ekonomske saradnje između dvije zemlje - kazao je zamjenik direktora za prodaju KAN-a i AMK u GIKIL-u Senad Škripić.

Tokom aktivnosti sajma, od 13. do 19. maja, GIKIL-ov tim agroeksperata organizirat će besplatna savjetovanja o načinima uzgoja s ciljem optimalne i ekonomične proizvodnje kultura karakterističnih za naša podneblja.

BiH je zemlja-partner ovogodišnjeg Novosadskog sajma, kao jednog od najvećih agrobiznis događaja u regionu.

Svoje proizvode i usluge GIKIL će predstaviti na nacionalnom štandu BiH zajedno s drugim kompanijama iz poljoprivredno-prehrambene industrije, a u organizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, saopćeno je iz GIKIL-a.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!