08.05.2017. / 18:09h Ekonomija - Petar Đokić

Vlada RS će pomoći fabrici "Unis" Derventa

Vlada RS će pomoći fabrici
Vlada Republike Srpske će u narednom periodu nastojati da pomogne i podrži napore za održavanje proizvodnje u Fabrici cijevi "Unis" iz Dervente, zaključeno je na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Srpske Petra Đokića i predstavnika menadžmenta fabrike.

Dogovoreno je da većinski vlasnik i menadžment tog preduzeća, u kojem je otvoren predstečajni postupak, sprovedu dodatne konsultacije o dinamici isplate plata. Osim toga, biće obavljeni i razgovori između uprave preduzeća "Unis" i predstavnika sindikata, kako bi se usaglasila otvorena pitanja i stvorili uslovi za nastavak proizvodnje.

Predstavnici većinskog vlasnika i menadžmenta su istakli da su zaključili ugovore o nabavci repromaterijala i izvozu gotovih proizvoda, čime su stvoreni uslovi za ponovno pokretanje proizvodnog procesa.

Sastanku, na kojem se razgovaralo o predstečajnoj fazi fabrike "Unis" i planu restrukturisanja koji je odobrio Okružni privredni sud u Doboju, prisustvovali su i predsjednik Granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Srpske Tane Peulić i predstavnici sindikata "Unisa".


(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!