Sarajevo 20 °C Utorak 24.04.


06.05.2017. / 11:46h Kultura - Weisbaden

Ibrahim Spahić izabran u Bord direktora Evropske asocijacije festivala

Ibrahim Spahić izabran u Bord direktora Evropske asocijacije festivala
Na zasjedanju Generalne skupštine Evropske asocijacije festivala (EFA) u Wiesbadenu gdje se održava Rheingau Musik Festival izabran je Bord direktora EFA, potpredsjednici i predsjednik EFA za period 2017.-2020.

U Bord su (tajnim glasanjem) izabrani Colm Croffy, Sofphie Detremmerie,Piero Nagy, Francesco Maria Perrotta, Ruta Pruseviciene, Filliz Sarper, Ibrahim Spahic i Jovanka Visekruna Jankovic, a za potpredsjednike EFA izabrani su Pol Dujardin i Hermann Schnitzer. Predsjednik Jan Briers izabran je javnim glasanjem za predstavnika festivala na GA.
 
Usvojeni su izvještaji i program EFA i informacije o radu Akademije EFA; Ateljea za mlade menadžere, projektu EFFE i odluka o održavanju GA u Ljubljani.
 
Generalna skupština EFA odala je priznanje dosadašnjem Bordu, potpredsjednicima i predsjedniku Darku Brleku. Posebno  priznanje za organizaciju GA dobio je Michael Hermann, direktor Rheingau Misik Festivala (festival koji je bio jedan od utemeljivača EFA 1952.).
 
Spahić je najavio program XXXIV Sarajevske zime 2018. pod motom "Drugo lice svijeta", posvećen baštini i budućnosti Evrope i modernog svijeta te pozvao umjetnike da kreativnošću, raznolikošću i slobodom stvaranja utječu na izgradnju bolje, humanije i otvorenije zajednice građana u Evropi i svijetu - saopćio je Pres Međunarodnog centra za mir.
 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!