26.04.2017. / 22:59h Kultura - Međunarodni festival komedije

Zijah Sokolović dobitnik 'Male Liske'

Zijah Sokolović dobitnik 'Male Liske'
Predstava “Demokracija”, Zijaha A. Sokolovića, izvedena je u srijedu navečer kao peta predstava u konkurenciji ovogodišnjeg 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji se do 29. aprila održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.

 Bila je ovo prva izvedba “Demokracije” u BiH, koja je do sada osvojila osam regionalnih nagrada, i zanimanje publike za nju je bilo ogromno.
 
 “Malu lisku” za najboljeg glumca večeri stručni žiri je dodijelio Zijahu Sokoloviću, koji u ovoj predstavi igra uz glumca Dražena Šivaka, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.
 
 - Ja sam i prije dolazio ovdje, u neka vremena kad je Liska bila malo u depresiji, i bio sam sretan što sam uspio da svojim dolascima ovdje damo kao neko umjetno disanje toj liski onih vremena. Sad je ona već jedna ozbiljna žena i vrlo je duhovita. Mislim da je to što se održala Mostarska liska jedan veliki uspjeh ljudske prirode – da održi ovakve stvari koje su vrlo lijepe. Što se tiče Liski koje sam osvojio, one su dokaz da ja postojim kao čovjek koji se bavi pozorištem i da postoji publika koja razumije to čime se ja bavim. Liska je kao civilno društvo - most između mene i publike - kazao je Sokolović.
 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!