Sarajevo 3 °C Ponedjeljak 19.03.


22.04.2017. / 08:51h Auto - Američki proizvođač električnih automobila

Tesla povlači 53.000 vozila zbog ručne kočnice

Tesla povlači 53.000 vozila zbog ručne kočnice
Američki proizvođač električnih automobila "Tesla" povlači 53.000 vozila modela S i X, kako bi otklonio problem s ručnom kočnicom, izvještava britanski javni servis BBC.

Proizvođač električnih vozila je naveo da taj problem ima oko dva odsto od 53.000 automobila proizvedenih u periodu od februara do oktobra prošle godine, ali da će povući sva vozila.

Kompanija je dodala da do sada nije prijavljena nijedna nesreća ili povreda zbog defekta sa ručnom kočnicom.

U saopštenju se objašnjava da u električnim ručnim kočnicama instaliranim u modelima S i X "može da bude jedan mali deo opreme koju je njihov eksterni dobavljač možda proizveo nepropisno". Ukoliko se taj deo slomi, ručna kočnica bi i dalje blokirala pomjeranje vozila, ali bi se i ona zaglavila.

"Iz predostrožnosti ćemo reagovati proaktivno i zamijenićemo te djelove, kako bismo obezbjedili da se ne pojave bilo kakvi problemi", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici "Tesle".

 

(Vijesti.ba / NN)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!