Sarajevo 3 °C Utorak 20.03.


21.04.2017. / 18:14h Politika - Član Predsjedništva DF-a

Mešalić: Nema govora o gašenju DF-a

Mešalić: Nema govora o gašenju DF-a
Član Predsjedništva Demokratske fronte (DF) Mahir Mešalić danas je izjavio da je prisustvovao svim sjednicama Predsjedništva DF-a te da nijednom riječju ili dokumentom nije bilo govora o gašenju DF-a, već naprotiv o okupljanju obespravljenih građana, radnika, penzionera, antifašista, boraca, studenata, intelektualaca, u jedan front pod liderstvom DF-a i drugih partija lijeve i građanske orijentacije.

- Mi ćemo taj front protiv kriminala, korupcije, nepotizma, nacionalizma i šovinizma napraviti.  Biće to veliki narodni front za spas Bosne i Hercegovine koju su počeli dijeliti, iako je već opljačkana - rekao jeMešalić.

Istakao je da razlozi zbog kojih pojedini vijećnici odlaze nisu ideološke prirode, već čisto sitno interesne, što se pokazalo prilikom glasanja kada su neki  tražili da i DF uvede bjanko mjenice i notarske ugovore te da tako veže zastupnike i vijećnike za stranku.

- Gotovo sve političke stranke to rade, te se pokreću i tužbe ukoliko napustite SDA, HDZ, SBB, SBiH, itd. Međutim, Željko Komšić se otvoreno suprotstavio rekavši da on to neće, jer ljudi koji su s nama su tu ili bi trebali biti radi građana, države, ideologije, a ne radi sebe. Ko želi da ide, da napusti, da se proda, neka ide. I to je razlog odlaska pojedinih koji su realno bili politički anonimusi, kao i danas, sve dok se nisu slikali sa Željkom Komšićem, bili na bilbordima DF-a i tako dobili povjerenje - naveo je Mešalić.

Naglasio je da će Demokratska fronta opstati, kao i Bosna i Hercegovina, pročistiti  redove i stati kao i dosad uz sve poštene građane BiH u frontu za spas i oslobođenje od unutrašnje okupacije, tajkuna, pljačkaša i nacionalista, saopćeno je, između ostalog, iz DF-a.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!