Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


21.04.2017. / 17:57h BiH - Snježne padavine ugrozile mještane

Stanje elementarne nepogode proglašeno u Kladnju

Stanje elementarne nepogode proglašeno u Kladnju
Načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović danas je proglasio stanje elementarne nepogode u ovoj općini, u kojoj su snježne padavine ugrozile mještane.

Tim povodom, kazao je Čavkunović, vanredno je zasjedao Štab Civilne zaštite Kladanj, koji je ocijenio da postoji još nekoliko opasnosti koje mogu ozbiljno ugroziti stanje, kao što su "porast vodotoka i aktiviranje postojećih klizišta".  

- Veliko slivno područje obuhvaćeno je snježnim padavinama. Pratiti ćemo stanje u narednim danima i nadam se da neće biti velikih posljedica - rekao je Čavkunović.

Zbog snijega, čija je visina dostiže do 80 cm, poljoprivrednici sumnjaju da će imati ikakvih prinosa, a konačne procjene štete bit će poznate naredne sedmice.

Očito je, kažu mještani, da će ogromna šteta biti za nasade malina i mladih voćnjaka.

- Moj zasad malina od dva dunuma je pod snijegom, a već sam imao dogovoren plasman za ovu godinu. Zasad je posađen 2014. godine i maline su bile u veoma dobrom stanju, te su me vremenske neprilike iznenadile - kazao je malinar Kemal Šarić.

Trenutno, kako je potvrđeno iz Civilne zaštite, životi mještana nisu ugroženi, a u naseljima Tuholj, Vrteljevići, Stupari, Starići i Turalići ekipe Civilne zaštite rade na raščišćavanju puteva.  

Za sada cijelo područje Kladnja ima električnu energiju.(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!