Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


21.04.2017. / 15:12h Politika - Šef misije OSCE-a stigao u posjetu

Moore u Srebrenici: Treba poštovati sve žrtve, a misliti na budućnost

Moore u Srebrenici: Treba poštovati sve žrtve, a misliti na budućnost
U Srebrenici treba poštovati sve žrtve, ali se ovdje ne može živjeti od prošlosti. Kroz ekonomski razvoj i zajednički život treba graditi budućnost za dobro svih građana ove općine.

OSCE poštiva i podržava sve lokalne vlasti i u konkretnim pitanjima vezanim za razvoj svake sredine - naglasio je šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore, prilikom današnje posjete Srebrenici.
 
Srebrenički načelnik Mladen Grujičić naglasio je da ova općina ne smije biti predmet manipulacije. Mora biti mjesto svih građana, pomirenja i primjer svijetle budućnosti, čemu će doprinijeti ekonomski razvoj ove općine.

Moore se osvrnuo i na obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula i dan kasnije stradanja Srba ove općine, kazavši da pripreme za obilježavanje teku po ustaljenoj praksi, te se nada da će godišnjice stradanja svih naroda Srebrenice, kao i ranije, proteći u najboljem redu i miru.
 
Podršku julskim obilježavanjima daje i načelnik Grujiić, dodajući da Organizacioni odbori već rade na pripremi obilježavanja godišnjice stradanja svih naroda Srebrenice.
 

 

(Vijesti.ba / Avaz)


Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još