Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


21.04.2017. / 14:48h BiH - I Sarajevo sa gradovima svijeta

Federalno ministarstvo pozdravilo održavanje 'Marša za znanost'

Federalno ministarstvo pozdravilo održavanje 'Marša za znanost'
Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti pozdravilo je održavanje "Marša za znanost" te je uputilo čestitku organizatorima i sudionicima te globalne inicijative u BiH, koja je usmjerena ka poboljšanju akademskih sloboda i uvjeta rada te povećanju državne potpore znanstvenicima i istraživačima.

Marš za znanost pod motom "Nema znanosti bez znanstvenika", najavljen za subotu, 22. 4., održat će se u više stotina gradova širom svijeta, uključujući i mnoge gradove u Europi, među kojima je i Sarajevo, priopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.
 
Ovo je prilika da se još jednom istakne čvrsta opredijeljenost Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti da kontinuirano podržava razvoj znanosti te znanstveno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti u Federaciji BiH, kao glavnih pokretača i temeljnih faktora kontinuiranog i održivog napretka.
 
Stoga će Ministarstvo i dalje aktivno sudjelovati i davati svoj doprinos unaprjeđenju i reformi istraživačkog sektora, svjesno činjenice da kvalitetnim istraživanjem i razvojem znanosti težimo ukupnom progresu i afirmiranju Bosne i Hercegovine kao znanstveno i tehnološki opredijeljene države na međunarodnom planu, navodi se u priopćenju.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!