Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


21.04.2017. / 14:07h BiH - Zbog visine snijega i niskih temperatura

U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode

U Kladnju proglašeno stanje prirodne nepogode
Štab civilne zaštite Općine Kladanj na jutros održanoj vanrednoj sjednici donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na području općine Kladanj zbog visine snježnog pokrivača i niske temperature.

Visina snježnog pokrivača u područjima sa većom nadmorskom visinom je premašila 110 cm. 
 
Postoji opasnost da  bi naglo topljenje snijega moglo donijeti  poplave i klizanja tla, što bi dodatno pogoršalo i onako tešku situaciju u ovoj lokalnoj zajednici.
 
Zbog težine snijega dolazi do lomljenja i padanja  stabala na putne komunikacije, a samim tim i prekida u odvijanju saobraćaja na magistralnim cestama  i lokalnim putevima prema svim mjesnim zajednicama.
 
Visina snježnog pokrivača i niske temperature prouzročile su brojne probleme - od nestanka struje u nekoliko naseljenih mjesta do značajne materijalne štete na poljoprivredi.
 
Snijeg na području općine Kladanj i dalje intezivno pada.
 
Pokušava se putem mehanizacije i angažovanjem dodatnog ljudstva do najugroženijih građana dostaviti hrana i piće, saopćeno je iz Općine Kladanj.
 
 
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!