Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


21.04.2017. / 13:09h BiH - Ubijeni u Srebrenici

U Tuzli identificirano pet žrtava iz proteklog rata

U Tuzli identificirano pet žrtava iz proteklog rata
Pet žrtava iz proteklog rata identificirano je danas u Podrinje identifikacionom centru u Tuzli.

Glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić kazala je Feni da je riječ o žrtvama bošnjačke nacionalnosti ubijenim tokom genocida izvršenog u julu 1995. godine na području Srebrenice.
 
Po njenim riječima, posmrtni ostaci ekshumirani su u ranijem periodu iz sekundarnih masovnih grobnica Liplje i Kamenica na području Zvornika, sekundarnih masovnih grobnica Zalazje i Zeleni Jadar na području Srebrenice i na površini terena na lokalitetu Kameničko Brdo na području Bratunca.
 
"Do sada su identificirani posmrtni ostaci 42 žrtve genocida koji bi trebali biti ukopani 11. jula na kolektivnoj dženazi u Potočarima", kazala je Čengić.
 
Danas su identificirani:- Aziz (Nurko) Sulejmanović, rođen 1961. u mjestu Luka, općina Srebrenica;- Omer (Adil) Smailović, rođen 1961. u mjestu Peći, općina Srebrenica;- Zule (Nezir) Fejzić, rođen 1963. u mjestu Nogačevići, općina Srebrenica;- Jakub (Salih) Mandžić, rođen 1958. u mjestu Gladovići, općina Srebrenica;- Ahmo (Salih) Smajić, rođen 1952. u mjestu Tokoljaci, općina Srebrenica.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!