Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


21.04.2017. / 10:41h BiH - Savez sjedeće odbojke BiH

Nedopustiv tretman članova najtrofejnije reprezentacije BiH

Nedopustiv tretman članova najtrofejnije reprezentacije BiH
Povodom otkaza kojeg je u Sportskom savezu Lukavca dobio Ermin Jusufović, član najtrofejnije reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopćenjem za javnost oglasio se Savez sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.

Zaprepašteni smo informacijom da je član naše ekipe Ermin Jusufović dobio otkaz u Sportskom savezu Lukavac i to pod pritiskom aktulenog načelnika. Pogotovo smo zaprepašteni razlozima i načinom na koji je to urađeno saopćili su iz Saveza.

U Savezu sjedeće odbojke smatraju da je nedopustivo da se na ovakav način tretira član najtrofenije reprezentacije u povijesti BiH.

Ermin Jusufović je zajedno sa ostalim reprezentativcima ponosno predstavljao BiH i mnogo puta učinio sretnim svakog istinskog bh.patriotu i nije zaslužio ovakav tretman, kazali su iz Saveza.

"Umjesto da načelnik bude ponosan što je jedan takav čovjek njegov građanin, on se očito potrudio da mu oteža život udarajući direktno na njegovu egzistenciju i platu od 800,00 KM. Pitamo načelnika Delića, kako bi pomogao nekome ko je trofejniji bh sportista, paraolimpijac, magistar sporta, umjesto što mu odmaže? Posebno smo zgroženi "opravdanjem" načlenika da je Jusufović politički angažovan. Jesmo li to mi članovi zlatne reprezentacije dobri samo dok se borimo na parketu? Je li to mi nemamo pravo da radimo bilo šta drugo, pa i da se bavimo politikom? Je li to nemamo pravo da imamo posao? To što je načelnik nečiji politički neistomišljenik, ne daje mu za pravo da koristi svoju poziciju i na ovakav način se obračunava sa časnim ljudima kao što je naš Ermin", naveli su iz Saveza sjedeće odbojke BiH.

Od Sportskog saveza Lukavca tražimo da ne podliježe političkim pritiscima i ucjenama općinskog moćnika, te da još jednom razmotri svoju odluku, a načelniku Deliću možemo reći samo jedno; Stidite se, stoji u saopćenju za javnost kojeg potpisuju članovi najtrofejnije reprezentacije BiH.

odbojka

(Vijesti.ba)