Sarajevo 10 °C Subota 17.03.


20.04.2017. / 18:20h Politika - Apel JP Grijanje i kompaniji ArcelorMittal

Naša stranka Zenica apelira da se aktivira sistem daljinskog grijanja

Naša stranka Zenica apelira da se aktivira sistem daljinskog grijanja
Članovi Gradskog odbora Naše stranke Zenica uputili su apel Javnom preduzeću Grijanje i kompaniji ArcelorMittal Zenica, a pozivajući se na Odluku o zagrijavanju stambenog i poslovnog prostora grada Zenice daljinskim grijanjem i na Uslove za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže, da produže isporuku grijanja u stambenim i poslovnim prostorima koji su priključeni na gradsko daljinsko grijanje.

Prema propisima Grada Zenice, redovna isporuka traje od 15. oktobra tekuće godine do 15. aprila naredne godine, ali se može u zavisnosti od temperatura vanjskog zraka i materijalnih mogućnosti distributera ograničiti, obustaviti ili produžiti za 15 dana.

U preciziranom članu 48., Uslova za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže, predviđeno je da će "distributer vršiti isporuku toplotne energije, ako temperatura vanjskog zraka tri dana uzastopno bude 12 stupnjeva Celzija i niža mjereno u 21 sat".

Zbog ovako definiranog člana Naša stranka ističe da "nije pravično obustavljati Zeničankama i Zeničanima grijanje" i poziva nadležne da učine dodatne napore kako bi ispunili svoju svrhu i ponovno aktivirali sistem daljinskog grijanja.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!