Sarajevo 3 °C Subota 24.03.


20.04.2017. / 17:37h Svijet - Izvršna direktorica MMF-a

Lagarde: Možemo uspješno sarađivati s Trumpovom administracijom

Lagarde: Možemo uspješno sarađivati s Trumpovom administracijom
Izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde vjeruje da ova organizacija može uspješno sarađivati s administracijom američkog predsjednika Donalda Trumpa kako bi poboljšala globalni trgovinski sistem. Ipak, Lagarde je dodala da se slobodna trgovina mora sačuvati kao motor ekonomskog rasta.

Lagarde je govorila na pres-konferenciji uoči sutrašnje skupštine Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke u Washingtonu. Istakla je kako se moraju smanjiti državne subvencije i druge vrste trgovinskih intervencija koje ograničavaju konkurenciju, ali da se moraju spriječiti i protekcionističke mjere vlada.

- Na osnovu različitih kontakata koje sam imala s Trumpovom administracijom do sada ima dovoljno razloga vjerovati da možemo napredovati, sarađivati, sa ciljem poboljšanja sistema koji postoji – rekla je Lagarde, prenosi Reuters.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!