Sarajevo -7 °C Nedjelja 25.02.


20.04.2017. / 17:00h Regija - Burne reakcije

HDZ ne želi koncert Bajage u Splitu

HDZ ne želi koncert Bajage u Splitu
HDZ Splita ne želi koncert Momčila Bajagića Bajage na starom splitskom groblju na Sustipanu, a kao razlog zahtjeva za otkazivanje nastupa navedeno je da se okolni stanari žale na veliku buku.

Iako se već šestu godinu organizuje na Sustipanu, starom splitskom groblju, ovogodišnji program “Sna sustipanske noći” izazvao je burne reakcije.

Predsjednik kotara HDZ-ovac Ante Bekavac poslao je medijima saopštenje u kome piše da je ovogodišnji program manifestacije apsolutno nepriličan za prostor na kojem se održava.

Bekavac navodi da je riječ o starom splitskom groblju na kojem je ukopano više od 50.000 Splićana.

Međutim, hrvatski portali tvrde da je pravi problem – nastup Bajage.

U kotaru Meje primljeno je više pritužbi građana kojima smeta Bajaga, ali Bekavac tvrdi da nisu glasali o Bajagi, već o manifestaciji kao takvoj.

“Sustipan nikad nije imao nijedan incident, nijednu mrlju. Ne želimo kvariti Sustipan lokalnim izborima. Pustite nas da radimo”, komentiriše ovaj zahtjev organizator “Sna sustipanske noći” Danijel Nikola.

Ovo nije prvi slučaj da se nastoje spriječiti nastupi srpskih muzičara u Hrvatskoj i Splitu.

Portali podsjećaju da je Bajaga i prije imao problema – na koncertu 2003. godine na splitskim Bačvicama među publiku je bačen suzavac.


(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još